Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.
Devojka pere kosu - Zašto su šamponi bez sulfata jedino zdravo rešenje za vašu kosu

“Od viška glava ne boli”, ali od viška sulfata može da svrbi, da se peruta ili da peče. Šampon bez sulfata rešenje je koje će stvoriti neophodni balans i pružiti prijatan osećaj.

Kako tačno, odgovoriće sledeća priča u kojoj ćemo razrešiti sva pitanja o upotrebi sulfata u šamponima za kosu i predstaviti prirodnu alternativu za negu kose. 

Šta su sulfati i otkud u šamponima

Sulfati su elementi u kozmetičkim proizvodima zaduženi za stvaranje pene. Većina nas ima osećaj da upravo veća količina pene znači i bolje pranje i čišćenje. To je donekle i tačno, jer pena uspešno podiže nečistoće sa kose i time je bolje očisti. 

Međutim, koliko god pene da sulfati stvore tokom pranja, oni zapravo deluju agresivno na kožu glave narušavajući njen prirodni balans. Kao rezultat dolazi do sušenja kože i pojave peruti. Moguće je da dođe i do suprotnog efekta, odnosno da se teme dodatno masti kako bi nadoknadilo masnoću uklonjenu sulfatima. I kao da sve ovo nije dovoljno, sulfati će uticati na pojavu iritacije kože, bubuljica i svraba. 

Posledice sulfata će dodatno zakomplikovati situaciju i sa kosom. Postepeno će i ona postati suva i beživotna, što vremenom može dovesti do pojačanog opadanja kose. Želeći da rešimo problem, neki će se odlučiti da češće peru kosu što celu situaciju još više pogoršava.

Posledice sulfata u proizvodima za kosu

Niz problema koje sulfati u šamponima izazivaju, često nas sprečavaju da biramo pravo rešenje. U to spada odabir šampona i regeneratora, za koje možda niste svesni koja je njihova prava uloga. 

Šamponi zapravo deluju na kožu glave. Njegova funkcija je da očisti sklap od nečistoća, ali da pri tom ne izazove dodatno isušivanje ili podstiče stvaranje masnoće. S druge strane, zadatak regeneratora je da se pobrine za negu kose. 

Imajući ove informacije u vidu, postaje jasno da je kupovina šampona i regeneratora u paru, za rešavanje jednog problema kao što su posledice farbanja kose, zapravo pogrešan pristup. 

Kako biti siguran da šampon ne sadrži sulfate

Sulfati u šamponima i kozmetici su već dugo u upotrebi. Ima ih u velikom broju proizvoda, kao što su gelovi za tuširanje, sapuni, pa čak i u pastama za zube. Četiri vrste sulfata ćete pronaći u kozmetici, a to su: 

  • ammonium lauryl sulfate (ALS)
  • sodium lauryl sulfoacetate(SLSA)
  • sodium myreth sulfate, TEA laureth Sulfate 
  • sodium laureth sulphate (SLES)

Odabirom proizvoda koji ne sadrže sulfate smanjujete brojne posledice njihovog uticaja na kožu glave i kosu. Najbolje rešenje su proizvodi koji ih nemaju u svom sastavu, a to su šamponi bez sulfata.

Šamponi bez sulfata 

Odabir šampona bez sulfata pomoći će Vam da povratite balans kože glave, da oživite i vratite zdravlje Vašoj kosi. Iako to zvuči sasvim jednostavno, može se javiti sledeća dilema. Ako u šamponu nema sulfata koji uklanjaju nečistoće, šta će biti upotrebljeno u tu svrhu? Da li će koža glave i kosa biti dobro oprani?

Odgovor je “da” i to ne samo da će biti oprani već će biti očuvana prirodna ravnoteža. Može se desiti da više neće biti toliko pene što će olakšati ispiranje, ali je sigurno da će biti sačuvana prirodna količina masnoće. Za to se brinu prirodni sastojci biljnog porekla iz organske proizvodnje, kakvi su Gravier proizvodi

Proizvedeni u Francuskoj, u prvoj laboratoriji koja se posvetila stvaranju organskih kozmetičkih proizvoda, šamponi iz naše ponude su 100% prirodni. Osim što će obezbediti zdravu negu kože i kose, možete odabrati šampon koji će najbolje odgovarati Vašem tipu.

Vrste šampona bez sulfata

Gravier Vam nudi izbor šampona bez sulfata prilagođenih različitim potrebama i tipovima kose. Svaki je jedinstvena kombinacija sastojaka bez sulfata, kako bi se postigao najbolji efekat: 

  1. Šampon sa magarećim mlekom za dobar balans vlasišta i za sve tipove kose
  2. Šampon za masnu kosu je nežan i efikasno odmašćuje vlasište
  3. Šampon za suvu kosu je idealna kombinacija za efikasnu hidrataciju uz pomoć shea buttera, ulja jojobe i soka aloe vere
  4. Šampon za svakodnevnu upotrebu sa umirujućim i omekšavajućim svojstvima i za sve tipove kose
  5. Šampon protiv peruti sa posebno biranim sastojcima koja čiste i vraćaju balans vlasištu

Uz proverene prirodne šampone bez sulfata, negu kose obogatite i balzamom za kosu. Dovoljno je reći da su i oni potpuno prirodni i na biljnoj bazi iz organske proizvodnje. Celu ponudu Gravier proizvoda za negu kose možete pogledati na linku OVDE.

Korpa

Pridruži se listi čekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Na vrh stranice