Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.
Magarac

Ako je mogla Kleopatra, možeš i ti!

Još od davnina poznato po je svojim neverovatnim svojstvima! Upotreba magarećeg mleka svoje najstarije zapise nalazi čak 2500 godina pre nove ere na egipatskim hijeroglifima, a svoju snažniju primenu doživljava u doba renesanse.

U svetu se beleži porast interesovanja za magarećim mlekom zbog njegovih funkcionalnih i hranljivih svojstava. Smatra se jako dragocenim, naročito u primeni za osetljive grupe stanovništva, poput dece sa alergijom na proteine kravljeg mleka, starije i imunokompromitovane osobe. Mikrobiološke analize pokazale su vrlo mali broj mikroorganizama, dok važni patogeni koji se prenose hranom nisu otkriveni ni u jednom uzorku.

Magareće mleko i mladost

Magareće mleko je najbliža zamena za majčino mleko na osnovu nivoa pH i nutritivnog sastava. Bogato je vitaminom E, aminokiselinama, vitaminima A, B1, B6, C, D, omega 3 i 6, magnezijumom, fosforom i cinkom. Sadrži velike količine kalcijuma i ima četiri puta manje masti od kravljeg mleka. Uz sve ove sjajne hranljive sastojke, retinol, koji se nalazi u mleku, zaslužan je za podmlađujući efekat. Ova svojstva čine ga vrlo posebnim sastojkom kozmetičkoj industriji.

Magareće mleko ima snažna anti-age i lekovita svojstva, jer sadrži esencijalne masne kiseline. Ove masne kiseline smanjuju vidljivost tankih linija i bora i pomažu u obnavljanju oštećene kože. Prepuno je moćnih antioksidanata i hranljivih sastojaka, a takođe je efikasno u lečenju i smirivanju manjih ogrebotina kože. Savršeno je nežno prema osetljivoj koži, kako za bebe tako i za odrasle. Doslednom upotrebom čisti, omekšava i zaglađuje kožu, što ga čini vrlo svestranim proizvodom za lepotu.

Činija sa cvetom

Magareće mleko kroz istoriju

Neke istorijske činjenice govore da je Kleopatra negovala svoju lepotu kupkom od magarećeg mleka. Supruge rimskih imperatora Nera i Klaudija su takođe bile poznate po tome. Čak je i sestra Napoleona Bonaparte koristila magareće mleko, ali je zbog toga jako kritikovana, jer je tada magareće mleko bilo jako velika retkost. Fransoa I, kralj Francuske, oporavio je svoje zdravlje magarećim mlekom po preporuci lekara iz Carigrada nakon čega je izjavio da ga je magarac oporavio i da više duguje magarcu, nego fakultetu.

Dva slatka magarca

Magareće mleko danas

Tokom 19. veka, u Evropi je magareće mleko korišćeno i u bolnicama za prehranu odojčadi. Dok je evropsko plemstvo koristilo benefite magarećeg mleka za negu kože i njegovih benefita za zdravlje, u nižim klasama se ovaj skupoceni sastojak koristio samo za poboljšanje zdravlja dece i za jačanje imuniteta kod starijih. Današnja naučna zajednica prepoznaje zasluge ovog nasleđa. Magareće mleko je definitivno najbolja zamena za majčino mleko, savršen dodatak ishrani i izuzetno dragoceno za kozmetičke proizvode.

Žena koja koristi magareće mleko

Magareće mleko & Cosmo Naturel

Cosmo Naturel je vrhunski brend sa 45-godišnjom istorijom naučne ekspertize i stručnog znanja o organskoj poljoprivredi. U svom asortimanu, Cosmo Naturel sadrži jednu posebnu liniju proizvoda na bazi magarćeg mleka.

Ovi neverovatni proizvodi sadrže sveže organsko magareće mleko i savršeni su za sve tipove kože, čak i onu najosteljiviju. Cosmo Naturel linija na bazi magarećeg mleka ima COSMOS ORGANIC sertifikat Cosmecert u skladu sa COSMOS standardom.

Cosmo Naturel

Istraži ovu sjajnu liniju proizvoda za negu kože i kose OVDE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Korpa

Pridruži se listi čekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Na vrh stranice