Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.
5 ključnih benefita shea buttera u proizvodima za negu kože i kose

Shea butter je među najvažijim sastojcima u proizvodima za negu kože i kose. Od kreme za ruke, lice, losiona za telo do preparata za kosu, shea butter je nezamenljivi sastojak u kozmetici. Zašto je to tako, najbolje ćete razumeti ako se upoznate sa svim svojstvima i benefitima koje pružaju Vama i Vašem telu. 

Shea butter (pravilan izgovor je “ši”) dobija se iz koštice ploda sličnog šljivi. Drvo istog imena raste u Africi i jednom godišnje rađa plod iz kojeg se dobija dragocena materija. Dobija se drobljenjem i kuvanjem koštica iz kojih se izvlači buter (maslac) bogat hranljvim materijama. 

Preradom se dobijaju dve vrste shea butera: neprečišćen ili nerafinisan odnosno prečišćen ili rafinisan shea butter. U prvoj varijanti to je naprirodniji oblik koji se čak može jesti, a u kojem je očuvan najveći deo hranljivih sastojaka. Rafinisana vrsta shea butera prolazi kroz dodatne procese kojima dobija oblik primenljiv za kozmetičke proizvode. Prvenstveno se dodaje proizvodima organskog porekla i zajedno sa njima daje izuzetno negujuće proizvode za kožu i kosu. 

Sastav shea buttera

Shea butter je s razlogom neizostavan sastojak u kozmetičkim proizvodima. Ima značajnu ulogu u različitim aspektima nege kože i kose zbog svog bogatog hranljivog sastava. 

Na prvom mestu, shea butter je najefikasniji u pospešivanju hidratacije. U tome ključnu ulogu ima veliko bogatstvo masnih kiselina – stearinska, oleinska i linolna – koje pomažu očuvanju vlažnosti na ćelijskom nivou. Buter je bogat i vitaminima – A, E i F – koji podstiču proizvodnju kolagena, najvažnijeg proteina u telu za regeneraciju. Zato shea butter čini kreme za lice efikasnim u smanjivanju znakova starenja. 

Za blagotvorna dejstva shea buttera zadužena su i fenolna jedinjena koja su poznata kao antioksidansi. Zajedno sa masnim kiselinama doprinose ublažavanju i uklanjanu znakova starenja, a koži vraćaju čvrstinu. 

Benefiti shea buttera u proizvodima za kožu i kosu

Shea butter ćete naći u proizvodima i za kožu i za kosu. Jednako je efikasan u negovanju, hranjenu i rešavanju određenih problema. Ipak, bez obzira na to da li odlučite da ga primenjujete na kožu ili kosu, možete računati na sledeće benefite koje će Vam doneti: 

  1. Hidratacija – shea buter prodire u dubinske slojeve kože i kose i obezbeđuje neophodnu hidrataciju, uz to dodatno hrani, vraća vitalnosti i jača kosu
  1. Anti-inflamatorno dejstvo – shea buter je nazaobilazan sastojak prozvoda koji umiruju kožu, smanjuju iritacije, a u kremama za lice i telo će pomoći da se takve pojave umanje ili u potpunosti uklone
  1. Anti-aging dejstvo – deluje dvostruko na ublažavanje procesa starenja: s jedne strane umanjuje znakove starenja time što podstiče proizvodnju kolagena u koži, a s druge strane time što antioksidantnim dejstvom sprečava pojavu novih bora i finih linija 
  1. Lekovito deluje na probleme na koži – pravilnom hidratacijom kože uz pomoć shea butera smanjuje se mogućnost pojave akni, a pomaže se ublažavanje problema kao što su psorijaza, osipi, otoci, perut, alergijske reakcije, pa čak može da pomogne pri zarastanju rana i uklanjanju ožiljaka
  1. Bezbedan za sve tipove kože i kose – shea buttera ne sadrži elemente koji mogu da izazovu iritaciju kože ili kose tako da je pogodan za sve tipove

Kao čest sastojak u kozmetičkim proizvodima, shea butter zaista će učiniti njihov efekat još većim. Najbolji efekti se dobijaju u kombinaciji sa sastojcima iz organske proizvodnje, kao što su proizvodi za negu kose, lica i tela koje možete pronaći u Labogravier online prodavnici. Samo tako možete biti sigurni da ćete iskoristiti sve što shea buter može da ponudi Vašoj koži i kosi.

Korpa

Pridruži se listi čekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.
Na vrh stranice