Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.
Devojka nanosi kremu na lice - kojim redosledom se pravilno nanose proizvodi za negu kože?

Sa ogromnim brojem kozmetičkih preparata na tržištu, ponekad je zaista teško pronaći idealnu ravnotežu i uklopiti sve željene proizvode u svakodnevnu rutinu. Često nam se dogodi da ne znamo koji proizvod se koristi zbog čega, da li se kombinuje sa drugim proizvodima, kao i koji se proizvod prvi nanosi i zašto?

Da li je zaista važno da nanesemo hidratantnu kremu pre seruma ili da se prvo umijemo gelom za lice, a tek onda očistimo lice micelarnom? I da li je učinak u tom slučaju veći ili je to još jedna “influenserska zabluda” koju smo oberučke prihvatili. 

Istina je da je redosled nanošenja kozmetičkih proizvoda važan i da možemo imati i najskuplje kozmetičke proizvode, ali ukoliko ih ne koristimo na pravi način, nećemo postići željene rezultate. 

Šta ovo zapravo znači?

Naša koža nema sposobnost da upije sve proizvode jednakim intenzitetom, a moć upijanja najviše zavisi od strukture kozmetičkih proizvoda. Nepisano beauty pravilo glasi da prvo treba naneti ređe, a zatim gušće proizvode, jer retki proizvodi ne mogu prodreti u guste slojeve, pa samim tim ni do kože, što ih sprečava da aktivno deluju i daju željene rezultate. Ovo važi i za proizvode sa najvećim procentom aktivnih sastojaka koji se prvi apsorbuju u kožu.

Ako bismo naneli serum preko hidratantne kreme, taj serum bi bio gotovo neefikasan. Slično tome, ako bismo hidratantnu kremu naneli preko ulja za lice, ono bi ju blokiralo i koža bi bila lišena hidratacije, što bi vremenom dovelo do njene iritacije i dehidratacije.

Stoga ćemo u nastavku teksta pokušati da vam pružimo nekoliko osnovnih smernica i redosled koji se pokazao kao najučinkovitiji do sada:

Gel za umivanje

Pre nanošenja bilo kog kozmetičkog proizvoda važno je da koža bude čista, a pore otpušene kako bi se proizvod savršeno upio. Zato je prvi i najvažniji korak temeljno čišćenje lica gelom za umivanje. Bilo da idete na spavanje ili ste se tek probudili, umivalicu nikako ne bi trebalo da preskačete (pogotovo ako idete na spavanje), a ukoliko ste tokom dana imali šminku na licu, pre samog umivanja, šminku dobro uklonite micelarnom vodom ili uljanim čistačem za lice. 

Ako vam je lice sklono isušivanju, klonite se penastih umivalica, dok za umivanje osetljive kože predlažemo potpuno nežne i 100% prirodne Gravier proizvode:

Tonik

Iako većina žena izbegava korišćenje tonika, ovaj korak može biti zaista sjajna rutina za vaše lice. Pretpostavka da je većina tonera puna alkohola, gruba za kožu i da je isušuje, je više nego netačna. Tonici se formulišu sa sjajnim aktivnim sastojcima kako bi koži pružili dodatnu hidrataciju i oporavili je nakon čišćenja. 

Za negu suve, osetljive i zrele kože preporučuju se tonici obogaćeni vitaminima, esencijalnim uljima i prebioticima koji će dodatno nahraniti i pripremiti kožu za dalju negu, dok masnoj koži najviše pogoduju matirajući losioni koji osim što hrane kožu, ujedno i regulišu lučenje sebuma. 

Serum

Kada je lice dobro očišćeno, vreme je za negu. Serumi se uvek nanose pre krema jer su za razliku od krema tečniji, lakše se upijaju u kožu, a njihova glavna prednost je što imaju mnogo veću koncentraciju aktivnih sastojaka koji prodiru dublje u kožu i samim tim intenzivnije deluju na nju. Nežno utrljajte serum na lice i obavezno vrat i ostavite da se upije nekoliko minuta pre nego što stavite kremu. 

Za svakodnevnu negu predlažemo serume obogaćene vitaminom C koji su pogodni za sve tipove kože, a koji je štite od zapaljenja i oštećenja i istovremeno osvetljavaju tamne fleke i neujednačene tonove. 

Krema za okoloočno područje

Ovaj korak posebno se preporučuje damama sa zrelom kožom lica. Budući da je okoloočno područje vrlo osetljivo i da mu je potrebna dodatna nega, ovaj korak, međutim, ne bi trebalo da izbegavaju ni mlađe dame. Uvek nanosite kremu za okoloočno područje pre obične kreme za lice, budući da je laganije strukture i jače koncentracije aktivnih sastojaka. 

Hidratantna krema

Ovo je obavezan deo svake dnevne, ali i noćne rutine koji nikako ne bi trebalo da preskačete. Kako je koža tokom dana izložena različitim spoljnim uticajima, prljavštini i stresu, dodatna hidratacija u vidu kreme je savršen pogodak. Budući da krema ima čvrstu strukturu i da stvara barijeru na koži, ovo je, takođe, odličan način da zadržite sve ostale sastojke na njoj. 

Kada birate dnevnu kremu idealno bi bilo da ona u sebi sadrži zaštitni faktor, dok su noćne kreme uglavnom bogate hijaluronskom kiselinom, uljima i proteinima.

SPF/Ulje za lice

Na početku dana nikako ne zaboravite zaštitni faktor koji nanosite pre šminkanja, dok za dodatnu negu i hidrataciju tokom noći možete koristiti bogata ulja za lice. 

Korpa

Pridruži se listi čekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.
Na vrh stranice