Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.
Devojka koja neguje kožu tokom zime

Suva, ispucala, crvena i iritirana koža tokom zimskog perioda su realnost mnogih ali, na sreću, to ne mora biti tako. Iako se suva koža smatra neminovnom pojavom tokom hladnih zimskih dana, ona je ipak u značajnoj meri posledica neadekvatne nege kože.

Jeste li znali da zimska rutina nege kože treba u potpunosti da se razlikuje od rutine za negu lica i tela tokom ostalih meseci? Naime, zimski period je vrlo štetan po stanje vaše kože usled velike zagađenosti, naglih i čestih promena temperature, hladnog i oštrog spoljašnjeg, a suvog vazduha u zatvorenim prostorijama. Stoga je kožu potrebno dodatno zaštititi, nahraniti i obezbediti joj najbolju negu prirodnom kozmetikom sa aktivnim sastojcima koji će dopreti do dubljih slojeva i tako sprečiti štetan uticaj faktora iz spoljašnje sredine.

Ako do sada niste menjali režim nege – krajnje je vreme da saznate kako na pravi način da negujete kožu tela i lica u predstojećim mesecima, a zatim se postarajte da ti saveti postanu deo vaše zimske rutine!

Kako treba da izgleda rutina nege tokom zime?

Zimi je, posebno pred spavanje, poželjno voditi računa o nezi lica i tela, ali zaboravite na lagane i gelaste teksture proizvoda! Ovo je period kada su vam potrebni “teži”, hranljiviji i masniji, po mogućstvu, prirodni preparati za negu kože, koji če biti blagi i nežni prema njoj. Dakle, bez veštačkih dodataka i komedogena koji mogu da pogoršaju stanje kože, a korisno je da sadrže okulzivne sastojke (ši puter, prirodna ulja) koji će zadržati vlagu unutar kože!

Pridržavajte se sledećih 5 saveta i vaša koža će tokom zime (p)ostati glatka, meka i blistava.

  1. Bez dugih i vrućih kupki

U hladnim zimskim danima često jedva čekamo da uronimo u vruću kupku i utoplimo se, mađutim, to je proveren put do suve kože, jer se tako uklanjaju prirodna ulja i slabi zaštitna uloga kože. Zato radije birajte umivanje hladnom, a tuširanje mlakom vodom, idealno u kombinaciji sa gelovima za tuširanje na prirodnoj bazi sa organskim aktivnim sastojcima, prilagođenim svim tipovima kože:

  1. Svakodnevno temeljno i nežno čišćenje kože je obavezno

Čišćenje lica je prvi i osnovni korak nege koji zimi nikako ne smete izostaviti, jer time rizikujete da na koži ostanu tragovi smoga, čađi i drugih nečistoća! Ipak, suva koža lica tokom zime zahteva blaga sredstva za čišćenje koja će regulisati pH vrednost kože i neće je dodatno iritirati, te su poželjni sastojci negujućeg i umirujućeg dejstva. To može biti micelarna voda, mleko ili gel za čišćenje lica i skidanje šminke, među kojima su najbolji preparati prirodnog i organskog porekla:

Osim svakodnevnog čišćenja lica i tela, poželjno je nekoliko puta nedeljno izvršiti i piling kože koji će ukloniti mrtve ćelije, te omogućiti hranljivim materijama iz ostalih proizvoda bolju apsorpciju i obezbediti koži bržu regeneraciju.

  1. Hranljive maske, serumi i hidratantne kreme su neizostavan deo zimske rutine nege

Nakon čišćenja, koži je neophodna bogata hidratacija hranljivim prirodnim proizvodima za negu. Maska za lice koja će poboljšati elastičnost kože i njenu sposobnost zadržavanja vode jedna je od sjajnih preparata koje možete uvrstiti u svoju zimsku rutinu nege, a nakon toga nanesite serum za lice – pojačivač hidratacije sa aktivnim sastojcima organskog porekla i/ili neku od hranljivih hidratantnih krema za lice i telo kao što su:

Važno je ove proizvode naneti 15-ak minuta nakon čišćenja lica kako bi koža najbolje iskoristila sve sastojke, a takođe su značajni i noćni tretmani, jer je poznato da se tada koža najbrže obnavlja.

  1. Obratite pažnju na negu stopala i šaka

Iako na stopala više obraćamo pažnju leti kada su vidljivija, nega kože stopala ne sme izostati ni zimi, jer zatvorena obuća može dovesti do pojave žuljeva, tvrde, ispucale i suve kože. U svrhu njihove hidratacije i nege koristite pilinge, maske i kreme za stopala, a pre spavanja dobrodošle su i pamučne čarape koje će pospešiti efekat ovih preparata.

Takođe, posebno negujte i svoje šake koje su direktno podložne uticaju različitih spoljnih faktora. Tanka koža šaka lako će postati suva, crvena, pa čak i bolna ukoliko nije negovana i zaštićena! Zato uvek nakon pranja ruke namažite hidratantnom hranljivom kremom na prirodnoj bazi, među kojima su sjajne Bio-hranljiva krema za ruke sa ši puterom i kokosovom vodom za intenzivnu hidratacija, kao i krema za ruke od aloe vere sa arganovim uljem i ši puterom.

  1. Obavezno koristite kreme sa SPF faktorom

Kreme sa zaštitnim faktorom su obavezne i tokom zime, s obzirom da su sunčevi zraci u kombinaciji sa snegom još štetniji po našu kožu! Ove kreme potrebno je naneti pola sata pre izlaska, pogotovo na delove tela koji nisu pokriveni odećom (lice, vrat, ruke, usta).

Sada kada znate kako treba da izgleda nega kože tokom zime i koji prirodni proizvodi će vam pomoći u njenoj zaštiti, preostaje vam samo da sledite ove savete. Vaša koža će vam na tome biti zahvalna i nagraditi vas mekim i nežnim dodirima, a vi možete bezbrižno uživati u zimskoj čaroliji i njenim radostima!

Korpa

Pridruži se listi čekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.
Na vrh stranice