Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.
Micelarna voda - svi je koristimo, ali da li znamo zašto?

Micelarna voda je sastavni deo nege lica. Nezaobilazni deo svakodnevne rutine. Znamo da nam prija, da je koža lepša posle upotrebe micelarne vode, ali da li znamo tačno zašto?

Šta se to krije u micelarnoj vodi pa da je koristimo bez izuzetka?

Otkrivamo Vam koja je tajna micelarne vode, šta se to krije u njenom sastavu, da li i zašto je dobro da je koristimo, da li je možemo koristiti bez obzira na tip kože i još neke zanimljive informacije koje će Vam pomoći da pravilno negujete kožu lica. 

Krenimo od samog početka.

Šta je micelarna voda?

Na prvi pogled izgleda kao obična voda, a kad je dodirnete osetićete da je nešto drugačija. Efikasno uklanja šminku, čisti i tonira kožu, a samo je voda. 

Micelarna voda je kombinacija prečišćene vode, hidratantnih sastojaka kao što je glicerin i blagih sastojaka za čišćenje površine kože – zovu se surfaktanti. Molekuli ovih sastojaka se prirodno grupišu u micele koje sakupljaju nečistoće i ulje sa površine kao magnet. 

Formula micelarne vode je toliko blaga i nežna da nema potrebe ispirati lice posle čišćenja. Na ovaj način će sastojci za hidrataciju moći prirodno da se upiju i neguju kožu. 

Dakle, tajna je u micelima – molekulima sastojaka koji uspešno uklanjaju sve nepotrebno sa površine lica. 

Čemu služi micelarna voda?

Na prvom mestu za čišćenje lica. 

Micelarna voda se može koristiti i za skidanje šminke. Miceli imaju moć da rastvaraju šminku tako da su veoma efikasni za skidanje vodootporne šminke. Ne sadrži alkohol tako da neće izazvati iritaciju.

Može se reći da sa micelarnom vodom sigurno postižete sledeće:

  1. čišćenje kože od nečistoća i masnoća
  2. hidrataciju kože
  3. uklanjanje šminke

Ono što može prirodno da se nametne kao dilema jeste sledeće pitanje ⤵ ? 

Da li je micelarna voda pogodna za sve tipove kože?

I s pravom se to pitate, a evo i činjenica koje će pomoći da dođemo do pravog odgovora. 

Micelarna voda je univerzalan proizvod, dakle pogodna je za sve tipove kože. Formula vode je takva da odgovara suvoj koži, osetljivoj i kombinovanoj. Dermatolozi preporučuju micelarnu vodu za kožu sklonu aknama, jer efikasno uklanja teže dostupne i zarobljene nečistoće, a ne isušuje kožu. 

Ipak, moramo napomenuti da je prilikom upotrebe bilo kog proizvoda važno osluškivati svoju kožu. Može se desiti da osobe sa izrazito masnom kožom primete da micelarna voda nije dovoljno delotvorna. Tada se proporučuje da se rutini dodaju i tradicionalno sredstvo za čišćenje. 

Takođe, kada je potrebno ukloniti puno slojeva šminke sa jakim slojevima podloge i dosta vodootporne maskare, može se dogoditi da micelarna voda ne bude 100% delotvorna. Tada se preporučuje da se u proces dodaju i maramice za uklanjanje šminke. 

Razlika između micelarne vode i tonera

Iako je razlika minimalna, micelarna voda i toner za kožu nemaju isti sastav. Samim tim i njihova primena nije ista. 

Micelarna voda čisti kožu bolje od tonera, a u isto vreme je i hidrira. Toner ima samo hidratantno dejstvo i ne može se koristiti za uklanjanje šminke i nečistoća. 

Toner se preporučuje nakon upotrebe tečnosti za čišćenje lica, posebno onih sa hemijskim elementima i sapunicom. Ovi sastojci će isušiti kožu i zato toner dolazi kao odličan dodatak za hidrataciju kože. 

Micelarna voda u isto vreme i čisti i hidrira kožu, ne narušava prirodan pH balans kože tako da posle nje nije potrebno koristiti i toner. 

Tipovi micelarne vode

Čak i univerzalni proizvodi poput micelarne vode, kroz svoj razvoj stvaraju različite varijacije.

Ako odete do bilo koje prodavnice, videćete da mnogi proizvođači imaju micelarne vode u ponudi. Različitih boja, sa različitim sastavom, pa čak i sa vidno odvojenim sastojcima. Budite bez brige, reč je samo o tome da su vremenom razvijene formule posebno kreirane za određene tipove kože. Svaka formula je dobra, ali je potrebno da se malo poigrate i pronađete vama najpogodniju. 

Takođe, neki proizvođači nude tzv. dvo-fazne micelarne vode. To su one boce sa dva odvojena sastojka. Ove vrste micelarnih voda su posebno formulisane da uklanjaju šminku na bazi ulja i vodootporne maskare. Zato u gornjem delu boce jasno vidite uljni deo micelarne vode koji se posle mućkanja sjedini u ujednačenu tečnost. 

Upotreba micelarne vode

Micelarna voda može da se koristi svaki dan. Nije važno da li je koristite za skidanje šminke ili samo za negu kože lica. Ona će pomoći da kožu pripremite za druge proizvode kako bi se lakše apsorbovali važni sastojci. 

Ako ste ljubitelj prirodne kozmetike, preporučujemo Vam LaboGravier Micelarnu vodu sa aloe verom. U pitanju je sertifikovani organski i veganski proizvod. Sadrži 50% prirodnog svežeg soka aloa vere i efikasno deluje na kožu prilikom čišćenja i skidanja šminke. 

Sa aloa verom kao glavnim sastojkom, LaboGravier Micelarna voda dodatno hidrira kožu lica, ostavljajući prijatan i udoban osećaj posle upotrebe. 

Pored ovog, među našim kupcima omiljenog proizvoda, ponudu smo upotpunili i novim proizvodima za negu i čišćenje lica. Pogledajte naše posebno formulisane micelarne vode, kao i ostale proizvode za čišćenje i skidanje šminke:

Svi navedeni proizvodi poseduju sertifikat koji potvrđuje organsko poreklo sastojaka.

Postoji i micelarna voda za bebe

Koža beba može biti veoma osetljiva. Ona zahteva posebne nežne i delikatne formule koje neće izazivati dodatne iritacije, a pomoći će da se postojeće umire. 

Jedna takva micelarna voda postoji i u našoj ponudi. LaboGravier Micelarna voda za bebe takođe je sertifikovan organski i veganski proizvod sa dodatkom cvetova narandže. Ova nežna formula je idealana za negu kože odojčadi i male dece jer umiruje kožu i čini je mekšom. 

Celokupnu ponudu LaboGravier proizvoda za čišćenje i negu lica možete pronaći na našem sajtu na linku ovde, a mi Vam proporučujemo da za sebe i svoju porodicu obavezno odaberete micelarnu vodu idealnu za svakodnevnu upotrebu i negu. 

Korpa

Pridruži se listi čekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Na vrh stranice