Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.
Masna koža lica - jednim proizvodom do balansirane, hidrirane kože bez previše sjaja

Masna koža lica je veliki izazov ne samo zbog estetskih efekata već i upornosti stanja, iz tog razloga često smo u neprestanoj potrazi za idealnim rešenjem. Nekada čak ni proverena rešenja nisu dovoljna, a nekada je samo potrebno dobro razumevanje šta izaziva takvo stanje i kako ga rešavati bez dodatnog pogoršavanja. 

Umesto da delujete instinktivno i isušujete kožu, saznajte koji je najbolji način uspostavljanja balansa i držanja masnoće lica pod kontrolom. Postoji poseban proizvod koji vam može pomoći u rešavanju ovog problema, ali o tome nešto kasnije. 

Za početak krenimo od razumevanja situacije. 

Priroda masne kože lice

Masna koža lica je najčešće nešto što nasleđujemo. Ukoliko to nije slučaj, onda može biti izazvana godišnjim dobom, načinom života, ishranom. U svakoj od ovih situacija, masnoća na licu izaziva nelagodu, a manifestuje se na veoma vidljiv način. 

Priroda masne kože lica je takva da proizvodi masnoću – sebum – kako bi kožu i kosu činila hidriranom, ali to čini u prekomernoj količini.

Kao rezultat koža je vidno masna, sjajna, a mogu da se maste i samo određeni delovi lica. Najčešće je to situacija u takozvanoj “T regiji”. Ipak, sreća je da bez obzira na uzroke mašćenja kože – hormonski poremećaji, ishrana, način života, nasleđe – možete da tretirate problem samostalno.

Naučite da prepoznate šta radi protiv vas i vaše masne kože

Neke od najčešćih faktora koji izazivaju masnu kožu lica smo spomenuli. Dodajmo tom spisku još neke koji će vam pomoći da nađete pravo rešenje za vaš problem. 

Iako je masna koža lica većinom trajno stanje, vremenom i sa godinama se smanjuje proizvodnja sebuma pa samim tim i koža postaje manje masna. Razlog je što sa godinama nestaje protein i kolagen koji usporavaju rad lojnih žlezda. 

Zajedno sa nedostatkom sebuma, koža vremenom sve više pokazuje znake starenja. Ovaj proces će se odložiti i usporiti kod onih koji imaju masnu kožu lica. 

Masna koža lica češća je u vlažnim i vrućim klimatskim uslovima. Takođe, gde god da se nalazite, leti će se koža više mastiti. 

Proširene pore su sklone da podstiču proizvodnju sebuma. Ovo se dešava ako dolazi do naglih fluktuacija telesne težine ili oštećenja kože. Pore ne možete skupiti, tako da se preporučuje da tokom dana negujete te delove kože. 

Upotreba pogrešnih proizvoda za negu kože ne samo da može da podstakne dodatno mašćenje kože već i da normalnu i suvu kožu učini masnijom nego inače. Jednako štetno je i preterano umivanje i isušivanje masne kože. Time umesto da se smanjuje masnoća, što prirodno svi pomislimo da će biti rezultat, dešava se upravo suprotno. Preteranim sušenjem masne kože, žlezde počinju sve jače da rade, a rezultat je koža koja je još masnija nego što je bila. 

Iako može delovati nelogično, izbegavanjem upotrebe sredstava za hidrataciju takođe nećete smanjiti mašćenje kože.

Koji je onda najbolji način da se izborite sa masnom kožom lica?

Odaberite matirajući losion za lice

Matirajući losioni su lagani preparati i njihova uloga je da kontrolišu proizvodnju sebuma, ali i da istovremeno hidriraju kožu lica. Rezultat je koža koja nije masna, nema naglog izbijanja masnoće, niti pojave sjaja. 

Matirajući preparati proizvode se u različitim oblicima i za različite namene. Mogu biti podloge na bazi kreme koje stvaraju nežan ujednačen ten. Balzami i gelovi su laganiji od losiona i pudera, a možete ih koristiti više puta tokom dana. Sprejevi su najjednostavniji jer nije potrebno da se utrljavaju. Kao balzami i gelovi, sprejevi su posebno efikasni u stvaranju osvežavajućeg osećaja. 

Najčešći su matirajući losioni za lice i zadatak im je da regulišu proizvodnju sebuma. Efikasno upijaju višak masnoće, što rezultira prefinjenom, mat teksturom. Matirajući losion za lice mora da:

  1. Uklanja sjaj na koži
  2. Hidrira
  3. Zateže pore

Sa ovom kombinacijom efekata upotreba matirajućeg losiona pružiće odgovarajuće rezultate. 

Upravo ovo je bio cilj naučnika iz naše laboratorije kada su kreirali Hidratantni matirajući losion za lice koji reguliše lučenje sebuma, a koži pruža neophodnu količinu hidratacije. Fromula losiona je takva da umiruje upalne procese, a koži daje matirajući izgled. 

Poseban sastojak naše formule za matirajući losion je termalna voda sa planina Cevennes koja je prepoznata po svojim blagodatima koje pruža koži lica. 

U sastavu matirajućeg losiona postoji i mnoštvo drugih prirodnih sastojaka koji pomažu da se uspostavi idealan balans hidrirane kože i količine sebuma neophodnih za zdravu i lepu kožu. Za više detalja o Hidratantnom matirajućem losionu za lice, posetite naš sajt i saznajte više na linku ovde

Lepi i sa pravom merom sjaja na licu

Masna koža lica zaista može biti veliki izazov. Zato je važno da razumete šta se krije iza celog procesa, a samim tim i odaberete prave proizvode i stvorite svoju idealnu rutinu. Naša preporuka je da se pridržavate saveta i obavezno isprobate matirajući losion.

Korpa

Pridruži se listi čekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.
Na vrh stranice